9 november 2017

Dit is het!

Gisteren kregen we de uitslag van een belangrijk onderzoek van R. Het blijkt dat hij een kleine tumor in zijn hoofd heeft. We hoopten zo op een andere uitslag! Nu zijn we doorverwezen naar een specialist en volgen er nog meer onderzoeken. Een spannende tijd! Emoties dringen zich aan alle kanten op en gedachten tuimelen over elkaar heen. Ik bid dat de Geest van God zal regeren over onze harten en gedachten.

Vannacht lag ik er wakker van. Ik moest denken aan iets wat ik ergens pas gelezen heb. Ik vond het erg mooi. Er stond zoiets als dat het een kunst is het lelijke deel van jezelf of van het leven te omhelzen en te beseffen dat Jezus juist daar voor gekomen is! En dat ging ik doen...

Alle tranen, het lukt me even niet om ze binnen te houden
Alle spanning en onzekerheid
De angst voor zekerheid die niet zal opluchten
De 'wat als...' en 'stel dat...' gedachten
De weg die voor ons ligt


Ik zou ze zo graag weg doen uit mijn leven! Maar ze zijn er. En nu ze er toch zijn...het mag, want dit is het! Juist hiervoor is Jezus gekomen! Ik pak het hele pakketje op en leg het voor Hem neer en dan zie ik dat Hij ook dit meegenomen heeft de dood in, het graf in, precies daar waar het hoort!! En dan komt er ineens, heel stilletjes, plaats voor verwachting, voor hoop. Dan is Hij zo dichtbij, dwars door al die ellendige dingen heen, die er ook nog zijn, maar nu een andere plek hebben.
En verder luister ik vaak dit lied, hier verlang ik naar...


In mijn blogs zal ik niet veel aandacht geven aan hoe het met R zelf gaat, wel deel ik mijn gedachten, zoals ik eigenlijk altijd doe.

9 opmerkingen:

Eveline (LookAroundTheCorner) zei

Oh wat een naar nieuws. Heel veel sterkte. Ik bid voor jullie.

renee zei

veel sterkte lieve Lineke, we bidden mee

jane zei

Ik kan het niet laten toch even te reageren. Hoewel ik dat weinig bij je doe. Wat moet dat schrikken zijn. Zo'n bericht zet je leven helemaal op zn kop. Al vele malen hebben wij zelf èn van heel dichtbij deze boodschap te horen gekregen. Je wereld stort in. De vele 'wat dan's' en 'als' en nog meer van dat soort zinnen, schieten door je gedachten en blijven als een molen draaien in je hoofd. Je tranen vloeien rijkelijk. Wat fijn dat je het aan Zijn voeten brengen mag. Dat is de beste plek. Daar alleen is rust. Alleen daar kun je het van verwachten in tijden van benauwdheid. Ik wens jullie heel veel sterkte maar bovenal Gods nabijheid in de tijd die komen gaat. Vertrouw op Hem Hij kan uitkomst geven! Veel liefs Jane

Lieneke van Vuuren-Ippel zei

Dank je wel voor je prachtige getuigenis. Zo komt er ondanks alles ruimte. Heel veel sterkte.
Groetjes, Lieneke

Lieneke van Vuuren zei

Dankjulliewel allemaal voor jullie lieve reacties en bemoedigingen!! Dat doet goed!

www.annderverhaal.nl zei

Wat schrikken! Ik hoop erg dat er een goede behandeling mogelijk zal zijn. God is erbij...Ik denk aan jullie.

Jolanda zei

Ik ben een stille meelezer, maar nu wil ik toch reageren. Wat moet dit moeilijk voor jullie zijn.
Bijzonder dat je het dan bij Hem mag neerleggen, dat is toch de beste plek.
En ik vond het voor mezelf ook fijn om te lezen, ik heb dat zelf ook ervaren in moeilijke dagen, dat uiteindelijk God overal boven staat.

Groetjes van Jolanda

Gerda zei

Ik zal voor jullie bidden.

Hannie van der Staaij- de Haas zei

Een boog in de wolken, een teken van trouw, Hij zal er zijn! Dikke knuffel 😘

Een reactie posten

Heb jij Hem nog gezien vandaag? Reacties op deze vraag of op wat ik geschreven heb zijn altijd fijn! Zo kunnen we elkaar bemoedigen.